Γιατί περιορίζετε τις ελευθερίες των καπνιστών;

Όπως αναφέρεται σε διάφορα σημεία στη σελίδα μας, δεν είμαστε αντικαπνιστές. Είμαστε μια ομάδα εθελοντών και θέλουμε 1) να βοηθήσουμε αυτούς που δεν καπνίζουν να βρουν καταστήματα που αυστηρά δεν επιτρέπουν το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους τους, 2) να βοηθήσουμε τα καταστήματα που δεν επιτρέπουν το κάπνισμα να βρουν το κοινό τους.

Κάποιο από τα καταστήματα που έχετε στη σελίδα σας επιτρέπει το κάπνισμα. Τι μπορώ να κάνω;

Αν διαπιστώσετε ότι σε κάποιο από τα καταστήματα που εμφανίζονται στη σελίδα μας δεν τηρείται ο κανονισμός, μπορείτε να το δηλώσετε σε μας για να το διερευνήσουμε, στέλνοντας email στο info@akapnos.gr. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι μία μεμονωμένη αναφορά σε κάποιο κατάστημα δεν είναι αρκετή για να αφαιρέσουμε το κατάστημα αυτό από τη σελίδα μας.

Δέχεστε και …μισοάκαπνα μαγαζιά;

Όχι. Στηρίζουμε τα καταστήματα που επί της αρχής δεν επιτρέπουν το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους τους. Οι αρχές δεν θα έπρεπε να αλλάζουν με βάση την ώρα της ημέρας ή το πόσοι πελάτες εστιάζουν στο χώρο τους εκείνη την ώρα.

Μπορεί ο καθένας να προτείνει ένα μαγαζί;

Ναι, ο καθένας μπορεί να προτείνει κάποιο μαγαζί το οποίο θεωρεί ότι πληροί τις προδιαγραφές και μάλιστα το ενθαρρύνουμε. Παρόλα αυτά, προτού το αναρτήσουμε στη σελίδα μας, θα πρέπει να υπάρχει επιβεβαίωση και από το ίδιο το μαγαζί, με το οποίο θα έρθουμε εμείς προσωπικά σε επικοινωνία, έτσι ώστε να το διασταυρώσουμε.

Πόσο έγκυρες είναι οι πληροφορίες σας;

Κάθε μαγαζί που δηλώνουμε ως άκαπνο μας έχει επιβεβαιώσει ότι δεν επιτρέπει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς του χώρους, μέσω email. Για διαύγεια της πρωτοβουλίας μας προς τον καταναλωτή, αυτό το email το προβάλλουμε στη σελίδα μας.

Μπορεί ένα κατάστημα να προβάλλεται χωρίς το email επιβεβαίωσης να φαίνεται στη σελίδα;

Όχι, σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα καταστήματα αυτά και να τα προβάλλουμε. Τα email που αναρτάμε είναι μία επιπλέον εγγύηση ότι το εστιατόριο, καφέ ή μπαρ αυτό όντως δεν επιτρέπει το κάπνισμα στους κλειστούς του χώρους και τα έχουμε επεξεργαστεί ώστε να αποκρύπονται όλα τα προσωπικά δεδομένα που μπορεί να αναγράφονται σε αυτό. Αν κάποιο κατάστημα το επιθυμεί, μπορεί να μας ξαναστείλει το email επιβεβαίωσης με τη μορφή που προτιμά προς δημοσίευση.