Άρθρο στο Mypreveza.gr, 28/09/2017, Βιβή Τσιρώνη

http://www.mypreveza.gr/2017/09/%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%84.html

Mια ομάδα απλών Ελλήνων  πολιτών και Φιλελλήνων  , όπως γράφει στην εισαγωγή της σελίδας , αποφάσισε να δημιουργήσει μία σελίδα την akapnos.gr. Μέσα από αυτήν μπορείς να προτείνεις ένα κατάστημα που πληροί τις προυποθέσεις , είτε να δηλώσεις το κατάστημα που διατηρείς ως άκαπνο και να μπεί στον κατάλογο.

Κατά την αναζήτηση μας στην Ήπειρο ,διαπιστώσαμε ότι μόνο ένα κατάστημα το καφέ Το δικό μας Βάλς στα Γιάννενα , βρίσκεται στον κατάλογο των άκαπνων καταστημάτων.

Στην Πρέβεζα δεν έχει καταχωρηθεί ακόμα κάποιο κατάστημα που να επιθυμεί να χαρακτηριστεί ως άκαπνο , ευελπιστούμε μετά από αυτήν την ανάρτηση να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον από τα καταστήματα , καφέ ,εστιατόρια και μπαρ της πόλης μας !

Σύμφωνα με την νομοθεσία που καταστρατηγείται απροκάλυπτα  ισχύουν τα εξής :
Απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης. Ν.4419/2016 ( ΦΕΚ 174/Α/20-9-2016)

Η γενεσιουργός αιτία της προσπάθειας  αυτής είναι το γεγονός ότι :

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποδέχονται, εκτιμούν και αναζητούν χώρους με άκαπνη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα. Σαφής ένδειξη ότι αλλάζει η νοοτροπία μας είναι το πλήθος των ανεξάρτητων και παράλληλων πρωτοβουλιών για να καταγραφούν οι καφετέριες, τα μπαρ, και τα εστιατόρια όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.»

Μέχρι στιγμής μόνο  132 καταστήματα στην Ελλάδα, έχουν επιβεβαιώσει γραπτώς ότι είναι άκαπνα στους εσωτερικούς τους χώρους.

Για περισσσότερες πληροφορίες  μπείτε στο  akapnos.gr

Απαντήστε