Άρθρο στο Infokids.gr, 26/10/2017, της Κωνσταντίνας Ντουντούμη

http://www.infokids.gr/akapnos-gr-goneis-deite-se-poia-estiatoria-tir/

σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους είναι από το 2009 νόμος του κράτους εντούτοις ελάχιστα εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες τηρούν το αντικαπνιστικό μέτρο με αποτέλεσμα οικογένειες με παιδιά αλλά και όσοι είναι αντικαπνιστές να αποφεύγουν να τα επισκεφθούν καθώς δεν επιθυμούν να βρίσκονται σε χώρους που δεν μπορείς να σταθείς από την κάπνα και την τσιγαρίλα. Πώς να αντιμετωπίσει ένας γονιός το γεγονός, ότι στο μέσο ελληνικό εστιατόριο τα τασάκια απαγορεύονται, αλλά το κάπνισμα επιτρέπεται;

Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων παλεύουν να βρουν μέρη να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους, μακριά από την εμβέλεια των τσιγάρων τότε αξίζει να γνωρίσετε την ιστοσελίδα Akapnos.gr που βάλθηκε να βάλει τέλος στην “εξορία” των αντικαπνιστών από τους χώρους εστίασης. Μέσω του Akapnos.gr ο ενδιαφερόμενος θα βρει εύκολα και γρήγορα διευθύνσεις εστιατορίων, ταβέρνων και καφέ αμιγώς αντικαπνιστικών που επιτρέπουν σε μη καπνίζοντες, εγκύους και παιδιά να αναπνεύσουν ελεύθερα. Και το ακόμα καλύτερο;

Η εν λόγω ιστοδελίδα δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια του λεκανοπεδίου της Αττικής αλλά επιθυμεί να καλύψει όλο το εύρος των περιοχών της Ελλάδας γιατί οικογένειες με παιδιά που αποφεύγουν φανατικά το κάπνισμα δεν υπάρχουν μόνο στην Αθήνα.

Ο επισκέπτης έχει δικαίωμα εκτός από να προτείνει άκαπνα εστιατόρια και μπαρ, να καταγγείλει άκαπνα καταστήματα που δεν είναι και τόσο… άκαπνα.

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2017/10/family-eating-together.jpg

Πού μπορώ να βρω τα άκαπνα εστιατόρια και καφέ;

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα άκαπνα εστιατόρια πατώντας εδώτα άκαπνα καφέ πατώντας εδώ 

Κάποιο από τα καταστήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα επιτρέπει το κάπνισμα. Τι μπορώ να κάνω;

Αν διαπιστώσετε ότι σε κάποιο από τα καταστήματα που εμφανίζονται στη σελίδα δεν τηρείται ο κανονισμός, μπορείτε να το δηλώσετε στο Akapnos.gr για να το διερευνήσουn, στέλνοντας email στο info@akapnos.gr. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι μία μεμονωμένη αναφορά σε κάποιο κατάστημα δεν είναι αρκετή για να αφαιρέσουν το κατάστημα.

Μπορεί ο καθένας να προτείνει ένα μαγαζί που τηρείται το αντικαπνιστικό μέτρο;

Ναι, ο καθένας μπορεί να προτείνει κάποιο μαγαζί το οποίο θεωρεί ότι πληροί τις προδιαγραφές. Παρόλα αυτά, προτού αναρτηθεί , θα πρέπει να υπάρχει επιβεβαίωση και από το ίδιο το μαγαζί.

Επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο εντός των καταστημάτων αυτών;

Αυτό εξαρτάται από την πολιτική που υιοθετεί το κάθε κατάστημα. Μέρος της προσπάθειάς είναι να συμβάλλουν στην προστασία των καταναλωτών από τις ανεπιθύμητες και βλαβερές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα προϊόντα καπνού.

Ποιες άλλες ιστοσελίδες  είναι διαθέσιμες ώστε να βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι χώρους εστίασης πο απαγορεύεται το κάπνισμα;

Υπάρχουν πολλές αξιόλογες προσπάθειες ιστοσελίδων που έχουν αναλάβει το έργο της αναζήτησης των καταστημάτων που προσφέρουν «άκαπνη» διασκέδαση σε όλη την Ελλάδα. Δείτε τις παρακάτω προτάσεις:

Άκαπνα μαγαζιά Σερρών
Άκαπνα Μαγαζιά Θεσσαλονίκης
Μαγαζιά στην Αθήνα για μη καπνίζοντες
Ψυχαγωγία χωρίς Καπνό
Non smoking Cafés in Thessaloniki

Απαντήστε